joi, 20 februarie 2014

Mi-e captiv sufletul printre figuri geometrice

Sunt Tlaloc ce se închină zeilor. Îmi țin ochii ațintiți spre înaltul cerului și mă rog Lui, apoi, cu aceași intensitate, mă rog noului Zeu.

E dimineață!
Îl poți vedea cum șchiopătează, în fiecare zi, înainte de a răsări Soarele. Pe alei înguste, pietruite de cuburi de bazalt gri, lucioase, mâzgalite. Are mereu același traseu. Pornește din vârful dealului la ora 4 fix. Toată plimbarea lui nu durează mai multe de o singură oră. Soarele nu trebuie să-l zărească. Un personaj care nu își are locul în societatea din zilele noastre. El disprețuiește oamenii din prezentul acesta. Se întoarce în casa lui, la ora 5 fără 5 minute. Mereu același traseu, mereu același timp parcurs și mereu același șchioapăt inconfundabil.
Nici eu nu am somn. Mă trezesc dimineața și privesc pe geam. Privesc acest domn cum își face rondul, același traseu, aceași oră, același deal, același mers. Mă simt important, parcă fac și eu parte din ritualul lui.
Mâine o să mă uit pe geam!


Rupeți cercul până nu devenți voi un cerc!

6 comentarii:

Panseluta spunea...

poate ma vezi si pe mine cand te uiti pe geam,sau poate o vezi doar pe blonda din patul tau?!?aseara ai fost iar la blonda sa te consolezi???ce rea sunt eu si nu am raspuns imediat chemarii tale???sunt sigura ca blonda sare in sus de cinci metri cand o chemi sau cand o suni,nu-i asa???cand te chem eu tu te duci dupa blonde???cand eu gresesc tu ma pedepsesti alergand in bratele blondei???...Nu vreau decat sa-mi dai ce mi se cuvine,tu n-ai decat sa ramai in bratele blondei pe care o iubesti...

Brandusa spunea...

Ritual omenesc :)
Insa, mi-a placut cum ai pus in scena .

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Acum ma gandesc la acest cer posomorat, negru si plangacios ca un mic copil"
Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Acum ma gandesc la acel cer posomorat, negru si plangacios ca un mic copil."

Anonim spunea...

te invarti intre un patrat blond si un cerc brunet...poate pana la urma te pricopsesti si cu un triunghi roscat,ca sa fie dreptunghiul complet...spor la cautari de figuri geometrice feminine cat mai multe si mai variate,care sa-ti indulceasca viata si asa suprasaturata de atatea figuri geometrice.poate pana la urma iti dai seama ca nu aveai nevoie decat de un singur unghi drept care sa te completeze perfect,dar daca ti-a placut sa te invarti in cercuri pline de figuri geometrice feminine care de care mai perfecte,pana la urma te-ai ales cu un segment rectiliniu.....

busola-aurora spunea...

Hopa !